Det finns en hel del fördelar med att anlita en PT och den främsta är framför allt att man betydligt snabbare ser resultat av träningen eftersom man får guidning av en utbildad tränare. Dessutom är träningen betydligt säkrare då den utförs med kunskap efter individuella mål och förmågor. Den enda tänkbara nackdelen är att spetskompetens naturligtvis kostar pengar. Behöver man låna till en PT kan man vända sig till p2p lån från brocc som är ett peer to peer lån där man lånar pengar av privatpersoner. På detta sätt kan man nå sina mål och finansiera sin dröm utan att behöva blanda in någon bank. Med tanke på att man investerar i sig själv och sin framtid kan det vara värt varenda krona att vända sig till en personlig tränare.

Ökad motivation

När man upplever att det man gör känns meningsfullt och man kan se resultat ökar motivationen att fortsätta. Kan man konkret uppleva förbättrad kondition, viktnedgång eller ökad styrka får man ett kvitto på att man är på rätt väg och det kan vara till hjälp när det känns motigt att ta sig iväg till träningspasset.

Omväxling

En personlig tränare kan hjälpa individen att variera träningsmetoder och upplägg vilket i sin tur gör träningen mer utvecklande och stimulerande. Det är annars lätt att fastna i gamla träningsmönster och man kan uppleva att det man faktiskt gör för tillfället inte längre hjälper när det gäller att nå målen.

Säker träning

En klar fördel med en PT är att man kan vara säker på att träningen är ofarlig och att man inte skadar sig. Eftersom tränaren är utbildad i behovsanalys får man hjälp med de områden som behöver tränas upp. Många personliga tränare arbetar även med rehabilitering efter skador och är vana vid att lägga upp anpassade träningsprogram. Den som vill leva länge och behålla hälsan har allt att vinna på att anlita en personlig tränare.