Har du idéer om hälsa och personlig träning som du vill dela med dig av? Istället för att läsa andras tränings- och inspirationsbloggar kan du starta en egen blogg och dokumentera din resa från start till mål. Att komma i form kan kosta en slant och behöver du ekonomiska medel utan mellanhänder kan du vända dig till BROCC som kan bistå dig om du vill investera eller låna pengar.

Behovsanalys och kalkyl

Det är alltid en god idé att ringa in ett projekt och sätta ramar för hur mycket det får kosta samt inventera vad som behövs för att komma vidare. Ska man starta en inspirationsblogg om hälsa och träning finns det en del saker man behöver inventera. Det behövs både utrustning för att driva bloggen och för att kunna träna. Som novis kan man heller inte räkna med att bloggen kommer att generera några inkomster, däremot kan de stora vinsterna ligga i motivation och en känsla av att man har ett verkligt syfte med projektet. Att investera i en ordentlig dator är ett måste, samt ett par fotriktiga skor.

Anlita professionell hjälp

Vill man dokumentera sin resa men inte själv har de kunskaper som behövs för att nå hälsomålen eller träningsresultaten kan man ta hjälp av en personlig tränare. På detta sätt kan man dessutom fortare och mest effektivt nå målet. Här kan det vara bra om man tar reda på vad träningen kostar, men om man verkligen vill träna för ett hälsosammare liv är det svårt att sätta budgetramar. Vill man starta ett eget gym behöver man dock utarbeta både kostnadskalkyler och möjlig marknadsföring. Även här kan det vara bra att få hjälp med att strukturera upp såväl idé som förverkligandet av den. Hälso- och träningssektorn omsätter miljardbelopp varje år och intresset för att bibehålla hälsan och leva så länge man överhuvudtaget kan är stort.